🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

17 augustus 2022

Nieuw in de praktijk: de physician assistant

Nieuw in de praktijk: de physician assistant

 

Algemeen

In Nederland is behoefte aan meer en betere zorg. Mensen worden ouder, de medische problemen complexer en patiënten hebben meer behoefte aan informatie en overleg. De Physician Assistant, kortweg PA, helpt in deze behoefte te voorzien. De PA is opgeleid om zelfstandig bepaalde taken van uw huisarts over te nemen. Net als uw huisarts maakt de PA samen met u een plan van aanpak voor uw klacht, schrijft de PA medicatie voor of verwijst zij u naar de medisch specialist in het ziekenhuis.

Daarnaast voegt de PA iets toe, namelijk meer ruimte voor contact en informatie-uitwisseling met patiënten. Door de taakverdeling tussen artsen en PA’s kunnen meer patiënten geholpen worden en neemt de patiënttevredenheid toe.

In de Zuiderhoed hebben we ervoor gekozen om een PA op te gaan leiden per september 2022. We zijn al een opleidingspraktijk voor huisartsen en assistentes. Nu bereiden we dit een stapje uit. Het kan in de toekomst gebeuren dat u bij de PA op het spreekuur komt in plaats van bij u huisarts. We zullen altijd eerst bij u navragen of u dit wilt.

 

Persoonlijk

Ik ben Moniek Brouwer en per september 2022 volg ik de opleiding tot PA. Velen kennen me al in het kader van mijn rol als praktijkondersteuner op De Zuiderhoed de afgelopen 8 jaar. Dit werk heb ik met veel liefde en plezier gedaan, maar ik ben erg blij met de uitdaging die ik nu krijg binnen De Zuiderhoed.

Indien u bij mij op het spreekuur komt zal ik samen met u zoeken naar een antwoord op uw zorgvraag. Hierbij overleg ik altijd met uw huisarts over mijn bevindingen en conclusies. Daarmee bent u langer de tijd kwijt voor uw bezoek aan de praktijk.

Â